ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не буде продовжувати переговори з терористами у мінському форматі в 2016 році

|

Президент Петро Порошенко доручив представнику України у тристоронній контактній групі Леоніду Кучми відкликати заяву про можливість продовження мінського процесу в 2016 році. Про це він сказав на конференції YES у Києві, інформує УП.

Порошенко ФБ

Якщо Росія не виконає свої зобов’язання з відведення військ до кінця року, Україна не буде брати участь у продовженні Мінських угод.

«Ось чому я прошу Леоніда Кучму, мого представника у контактній групі скасувати заяву про те, що можливо продовжувати мінський процес у 2016 році. Ні, усі мають виконати зобов’язання у 2015 році, тому що Україна уже заплатила тяжку ціну за невиконання Росією мінських домовленостей», – заявив Порошенко.

Як пізніше написав президент на своїй сторінці у Facebook, мінські домовленості  мають бути виконанані вже в 2015 році.

«Російська агресія проти України стає тестом для європейців – на солідарність, єдність, вірність європейським цінностям та демократії. Щоб скласти цей іспит, маємо згуртуватися в діях і намірах. Я обіцяв, що принесу мир та процвітання в Україну, і я зроблю це, чого б це мені не коштувало», – написав президент.

Додамо, що Порошенко також заявив, що російські солдати і військова техніка поки не покинули Україну. Він також додав, що точно знає, де саме в Україні дислокується російська армія.

Фото: соціальні мережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *