ОСТАННІ НОВИНИ

В полоні у терористів залишаються ще більше 150-ти осіб

|

Із полону бойовиків упродовж року звільнили 2 тисячі 905 українців.Про це повідомила уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко у Facebook, інформує УНІАН.

полонені

Герашенко заявила, що головний підсумок роботи гуманітарної підгрупи сьогодні у Мінську – звільнення ще двох українських героїв: Сергія Фураєва і Артема Комісарчука, які в ці хвилини вже на українській території. Також, вона нагадала, що минула зустріч в Мінську закінчилася звільненням 12 українців.

«Сьогоднішня операція звільнення – результат багатоденної роботи СБУ, мінської групи і всіх причетних. Тим часом, за останньою, оновленою інформацією СБУ, на сьогодні в заручниках залишаються 156 українців, з них близько 100 – це військовослужбовці і бійці батальйонів, інші – цивільні», – зазначила Геращенко.

Також вона повідомила, що протягом року завдяки співпраці СБУ, мінської групи та волонтерів вдалося знайти і звільнити 2905 українців: половина з них – військовослужбовці і силовики, інші цивільні.

Уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях запевняє, що робота щодо звільнення інших українських заручників ведеться. «Дуже стараємося, працюємо, маємо відповідні доручення і директиви президента. Сподіваюся на хороші новини ще в найближчі дні», – заявила Геращенко.

Фото: REUTERS

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *