ОСТАННІ НОВИНИ

Генсек НАТО відвідає засідання РНБО, - Клімкін

|

Генеральних секретар НАТО Йєнс Столтенберг вперше в історії як Північноатлантичного альянсу, так і України візьме участь у засіданні Ради національної безпеки та оборони України, а також візьме участь в офіційній церемонії відкриття спільних навчань Україна-НАТО, які пройдуть з 21 по 25 вересня на Львівщині, передає УНІАН.

рнбо
Про це повідомив у понеділок в Брюсселі в штаб-квартирі НАТО по завершенню зустрічі з генеральним секретарем організації Столтенбергом міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“Щойно я мав змістовну зустріч з генсеком НАТО, і ми обговорили його візит в Україну, який буде знаковий та символічний, оскільки він разом з президентом України візьме участь в офіційній церемонії відкриття навчань у сфері цивільного захисту, а в рамках візиту вперше в історії НАТО та України на запрошення президента України візьме участі засіданні РНБО”, – сказав міністр.
За його словами, дата візиту буде названа найближчими днями. Відомо, що навчання пройдуть з 21 по 25 вересня на Львівщині.

Клімкін наголосив, що засідання РНБО “дозволить нам проговорити, як ми будемо здійснювати нашу взаємодію в сфері проведення реформи безпекового та оборонного сектору України, повномасштабного доведення його до стандартів НАТО”.

“На засіданні буде остаточно прийнято низку документів, в тому числі Військову доктрину і Стратегічний оборонних бюлетень”, – додав глава зовнішньополітичного відомства України.
Фото: www.unian.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *