Троє з п’яти офісних співробітників почали економити на бізнес-ланчах. Кожен другий може витратити на обід не більше 30 гривень. За даними опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, лише чотирьом зі ста опитаних витрати на харчування компенсує роботодавець.
Коли грошей не вистачає, офісні співробітники змушені обмежувати свої витрати. За результатами опитування, в першу чергу економлять на їжі та спонтанних необов’язкових покупках. До цієї категорії потрапляють й обіди на роботі. Троє з п’яти урізали свої витрати на бізнес-ланч.У зв’язку з інфляцією та постійним зростанням цін добробут українців залишає бажати кращого. Бі льше третини офісних працівників постійно опиняються в ситуації, коли гроші на життя закінчуються до наступної зарплати, а кожен четвертий відчуває фінансові труднощі як мінімум раз на три місяці.
Є кілька способів зекономити на обідах. Найрозповсюдженіший – приносити готову їжу з дому. Саме так вчиняють двоє з п’яти опитаних. Кожен восьмий став скромніше обідати в кафе чи ресторані (так обідає п’ята частина «білих комірців»). Один з чотирнадцяти покупає їжу в супермаркеті. А один зі ста став економити при замовленні обідів до офісу. Варто зазначити, що послугами доставки обідів відпочатку користується невелика кількість співробітників (лише троє зі ста).
Фото: zdorovia.com.ua