ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та США планують створити спільну ракету

|

Компанії України та США хочуть створити космічну ракету, котра доставлятиме людей на орбітальну станцію. Про це повідомляє Українська правда.

ракета

 

Україна намагається залучитись партнерською підтримкою США, щоб створити спільний ракетоносій, здатний доставляти людей до орбітальної станції.

Цю новину повідомив голова державного космічного агентства України Любомир Сабадош. «Наш візит і обговорення з представниками американського бізнесу дають нам можливість сказати, що ми можемо разом створювати ракетоносії, які можуть взяти на себе функції польоту людини на орбітальну станцію», – сказав Сабадош.

Приклади співпраці українських та американських космічних компаній вже є – участь українських фахівців у створенні ракетоносія “Антарес”, який буде довозити необхідні корисні грузи на орбітальну станцію.

«А потім, напевно, може і виконати місію з доставки пілотованого екіпажу. Зараз це перші кроки. Ми націлюємось на те, щоб створити спільну ракету з американськими компаніями, бо самостійно Україна не зможе забезпечити замкнутий цикл виготовлення ракетоносія», – підсумував Сабадош.

Фото: nkau.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *