ОСТАННІ НОВИНИ

Золотий потяг у Польщі ще не відкопали, як здійняли скандал чиє золото

|

Заступник міністра культури і національної спадщини Польщі Петр Жуховський спростував інформацію про те, що виявлений бронепоїзд із золотом, яке нацисти хотіли вивезти до Німеччини, може бути переданий Росії, пише Українська правда.

15

Як передає видання РБК, Жуховський заявив, що обговорив питання про приналежність поїзда з юристами і отримав однозначну відповідь, що будь-які виявлені цінності будуть передані державному казначейству.

Таким чином польський політик відповів російському юристу Михайлу Йоффе, який заявив агентству Sputnik, що за міжнародним правом золото повинно бути передано Росії, якщо з’ясується, що воно було вкрадено в СРСР.

Між тим на золото, якого поки що ніхто не бачив, претендує і Світовий єврейський конгрес. Його керівник Роберт Зінгер припустив, що цінності належали загиблим в концтаборах євреїв, а тому повинні бути передані їхнім спадкоємцям.

Як відомо, польська влада напередодні повідомила, що дані радара дійсно підтвердили наявність під землею в районі міста Вальбжих бронепоїзду. Він перебував саме в тому місці, про який і розповів двом шукачам скарбів перед смертю місцевий житель, який стверджував, що допомагав німцям заховати поїзд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *