ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Васюник: «Шептицький зробив для Львова більше, ніж всі мери та політики разом взяті»

|

Народний депутат України, львів’янин про затягування робіт з реконструкції пл.Святого Юра.

532

«Дволикість стає вже звичним явищем і для Львова також. З однієї сторони говорять про національні цінності і цитують моральних авторитетів української нації…З іншої – самі ж втоптують цих авторитетів в багно. Львів вперше зустрів День незалежності із Шевченком в риштуваннях, а Шептицький – лицем в розриті котловани і засохлі бур’яни.

Такої ганьби, особливо після 24 років очікувань на відкриття пам’ятника Митрополиту, важко було уявити. Триває процес беатифікації Андрея Шептицького і безліч людей вже моляться на пл. Святого Юра біля пам’ятника. Перед лицем в них головна святиня УГКЦ, Митрополит, а позаду занедбаний парк та розриті дороги…Це таким має бути відношення до особистості, яка зробила для Львова більше, ніж всі мери та політики разом взяті?!»

Нагадаємо, що сьогодні громадські діячі Львова, члени Громадської ради «Святий Юр» оприлюднили відкритий лист до мера Львова Андрія Садового з вимогою не блокувати роботи по завершенню реконструкції пл.Святого Юра у Львові.

29 липня у Львові перед Собором Святого Юра відбулись урочистості з вшанування 150-річчя з Дня народження Митрополита Андрея Шептицького. До знакової події всеукраїнського рівня перед Собором провели часткову реставрацію площі та встановили пам’ятник Андрею Шептицькому. На відкритті пам’ятника Митрополиту був присутній глава УГКЦ, Блаженніший Святослав та Президент України Петро Порошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *