ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат Гірняк ініцііює електронні закупівлі у Львові

|

Депутати Львівської міської ради вже на наступному пленарному засіданні розглянуть питання про електронні закупівлі.. Спікоординатор депутатської  групи «Громадянська позиція» у ЛМР  Володимир Гірняк розробив положення про електронні торги і закликав  депутатський корпус обговорити і прийнятий цю норму.

гірняк

«Я сьогодні публічно подав цю пропозицію , дане положення, і я сподіваюся що вона буде підтримана бо вона насправді є потрібна всім, і в першу чергу громаді нашого міста», – каже В.Гірняк.
Згідно з чинним законодавством сьогодні вибір виконавців робіт на суму менше ніж 100 тисяч грн. у бюджетній сфері перебуває в суб’єктивній компетенції посадових осіб і не передбачає жодних конкурсних процедур.
«Ми пропонуємо електронні торги, аукціон. Тобто и проаналізували що зможемо забезпечити економію від 10 до 15 % бюджетних коштів. Не буде вирішувати одноособово директор департаменту чи начальник управління хто конкретно буде надавати послуги на суму 40, 50 чи навіть 99 тисяч грн. а це буде публічний електронний аукціон», – каже Володимир Гірняк.
Прийняття положення про електронну закупівлю завадить нечесним на руку чиновникам  здійснювати  корупційні зловживання  – переконаний Володимир Гірняк.

Зазначимо, положення про електронні закупівлі вже прийняли в Києві, за такою ж схемою працюють і в окремих міністерствах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *