ОСТАННІ НОВИНИ

Україна має пройти по крихкому льоду біля російського Мордора - Порошенко

|

Президент України розпочав виступ з нагоди Дня Незалежності словами української письменниці-шістдесятниці Ліни Костенко. Петро Порошенко процитував слова поезії “Ми воїни. Не ледарі. Не лежні. І наше діло праведне й святе. Бо хто за що, а ми за незалежність. Отож нам так і важко через те”.

порошенко1

“Двадцять п’ятий рік Незалежності маємо пройти, як по крихкому льоду. Маємо розуміти – найменший необережний крок може  стати фатальним. Війна за Незалежність все ще триває, і перемогти в ній можна лише поєднуючи оборонні зусилля, дипломатичний хист, політичну відповідальність і залізну витривку”, – зазначив П.Порошенко.

Президент також зазначив, що загроза наступу бойовиків та російських військ вглиб України зберігається. “Російське збройне угрупування поблизу нашого кордону сьогодні вже складає більше 50 тис. осіб. На окупованих територіях також знаходиться більше 40 тис., у тому числі 9 тис. російських військових ЗС РФ, які стоять на керівних посадах, тим самим формуючи підрозділи російської армії на наших територіях”, – зазначив Глава держави.

Президент зазначив, що російська агресія забрала життя майже 2100 українських воїнів.

“Для України не існує альтернативи мирному врегулюванню, так само як і безальтернативними в даний час є мінські домовленості, які підтримані і рішенням Радбезу ООН, і рішенням Ради ЄС, і рішеннями усіх країн-членів нашої проукраїнської коаліції”, – сказав П.Порошенко.

Президент України також дав свою оцінку московському проект так званої Новоросії, яку він порівняв з Мордором, країною з вигаданого світу Середзем’я Джона Толкіна. “Україна була, є і буде. А Новоросія – це Толкієнівський міф під назвою Мордор”, – сказав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *