ОСТАННІ НОВИНИ

Україна попросить ліків у ВООЗ і ЮНІСЕФ

|

Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі попросить Всесвітню організацію охорони здоров’я й Дитячий фонд ООН надати Україні вакцину в якості гуманітарної допомоги. Про це він повідомив на засіданні Кабінету міністрів 19 серпня, пише УП.

Квіташвілі telegraf.com.ua

«По всій країні це велика проблема (з вакцинами), а в Харківській області, у Дніпропетровській області й у Запорізькій області, де велика кількість переселенців, ще важча ситуація. Це, в основному, вакцина БЦЖ і проти дифтерії», – сказав міністр.

Він уточнив, що російська вакцина БЦЖ, використання якої продовжували раніше, закінчується, « ми закупили польську вакцину, але доз не вистачає – треба було більше купувати».

«Я вчора їздив по різних областях, оглядав ситуацію. Я знаю ситуацію в Харкові, там завжди змінюються цифри через те, що кількість людей виходить із окупованої зони – і ми намагаємося завжди якось допомогти їм запасами», – сказав Квіташвілі і пообіцяв зробити так, щоб поповнити запасами вакцини область і цього разу.

Керівник МОЗ сказав, що 20 серпня буде «зустрічатися з ЮНІСЕФ і ВООЗом” і попросить їх про гуманітарну допомогу, “бо вони можуть для переселенців дуже швидко це зробити й це допоможе».

Фото: telegraf.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *