ОСТАННІ НОВИНИ

За гроші Всесвітнього банку в Україні відремонтують каналізації

|

Світовий банк може виділити 772 мільйона доларів кредитних коштів на заміну водопровідно-каналізаційних мереж у 26 містах України, повідомляє УНІАН.

каналізація

Загалом заміна мереж водопровідно-каналізаційних господарств України коштуватиме 1 трильйон гривень.

«Вчора була зустріч з представниками Світового банку, у нас є серйозні програми на 772 мільйона доларів. Наразі під цю програму потрапили 26 водоканалів України. Розмова йде про фінансування очисних споруд водопроводу, про реконструкцію та капітальні ремонти”, – сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк.

Разом з тим, за підрахунками Мінрегіонбуду, заміна всіх мереж водопровідно-каналізаційних господарств України коштуватиме 1 трильйон гривень.

“Мережі водопровідно-каналізаційних господарств країни прокладені в основному в 60-70-80-х роках, тому постає серйозне питання старіння водопровідних мереж і каналізації, та їх заміна – це мільярди гривень. Ми робили в цілому оцінку по житлово-комунальному господарству без житла. Що стосується водоканалів і тепловиків – це під трильйон гривень для того, щоб привести підприємства в європейський стан”, – повідомив На сьогоднішній день в рамках співпраці зі Світовим банком реалізується проект розвитку міської інфраструктури загальною вартістю 2,4 мільйона доларів, розрахований на 2014-2020 роки. Інвестиції по проекту спрямовані на модернізацію систем водопостачання та водовідведення, а також на реалізацію пілотного проекту щодо поводження з твердими відходами», – сказав чиновник.

 

Фото : lvivexpres.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *