ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова з’явиться підземний паркінг

|

Між Львівським національним університетом імені Івана Франка та пам’ятником Іванові Франку, що стоїть навпроти, міська рада Львова хоче зробити підземний паркінг.  Технолого-розвідувальні роботи щодо визначення масштабів парковки та її потенційної поверховості розпочнуться наступного тижня,  після Дня Незалежності, передає ZAXID.NET.

паркінг

Як розповів начальник управління екології та благоустрою Андрій Галушка, про необхідність підземного паркінгу говорили давно, оскільки щороку кількість машин у центрі міста зростає. Тому чиновники розглянули місця в центрі, де потенційно могли б бути підземні парковки та визначили найоптимальніше місце – простір напроти університету.

За словами чиновника, попереднє погодження щодо розташування у цьому місці паркінгу вже є. Втім, потрібно ще детальне дослідження території та задокументовані висновки.  Наразі із міського бюджету передбачено 265 тис. грн. на проведення розвідувальних робіт.

«Ми повинні бути достеменно впевнені, що цей паркінг не зашкодить довколишнім будинкам, зокрема університетові. Після проведення дослідження ми знатимемо, яку поверховість зможе витримати грунт та на який об’єм робіт розраховувати», – сказав Андрій Галушка.

Досліджувальні роботи триватимуть близько півтора місяці. Після цього йтиметься про початок будівництва парковки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *