ОСТАННІ НОВИНИ

У Золочеві проводиться модернізація тепломереж

|

Теплогенеруюча компанія «Золочівенергоінвест» модернізовує комунальні тепломережі в Золочеві. У липні-серпні компанія провела заміну теплотраси на вул. Тернопільській від моста до Народного дому. Старі труби замінено на сучасні, попередньо теплоізольовані спіненим поліуретаном. Станом на сьогодні замінено близько 150 метрів труб, у тому числі й під мостом.

золочів

«Це одна із тих ділянок, – говорить Андрій Омельчук, директор ТОВ «Золочівенергоінвест», – де під час опалювального сезону відбувається найбільше тепловтрат. Взимку, коли всюди лежав сніг, на ділянці теплотрас була «вічнозелена трава». Окрім того, там часто стаються прориви. Тепер на найближчі 40 років із цією ділянкою буде спокій».

Високі експлуатаційні характеристикипопередньо теплоізольованих труб забезпечують мінімальні (1,5-2%) тепловтратипри транспортуванні. Теплогідроізоляція стиків труб на трасі та гідрозахисна оболонка із поліетилену забезпечують абсолютну герметичність труби. Термін експлуатації такої теплотраси 30-40 років,а теплоізоляційні характеристики цих труб незмінні впродовж усього терміну експлуатації.

«Ми вважаємо, що потрібно спільно із владою міста виробити окрему програмуі у середньостроковій перспективі замінити усі міські теплотраси на попередньо теплоізольовані труби, – зазначив пан Омельчук. –Це буде наступний крок для того, щоб зробити Золочів енергоефективним містом».

Для заміни тепломереж використано кошти інвестиційної програми, на яку «Золочівенергоінвест» акумульовував фінансовий ресурс впродовж двох попередніх опалювальних сезонів.

золочів2

«До початку опалювального сезону ми плануємо замінити ще 150 метрів труб,– додає Андрій Омельчук. – Таким чином за інвестпрограмою цього року ми замінимо близько 300 метрів комунальних тепломереж».

Як зазначив керівник теплогенеруючого підприємства, одним із проблемних місць модернізованої ділянки теплотраси були труби під мостом. «Ми щороку їх утеплюємо і щороку це утеплення хтось зриває і труби оголюються та іржавіють. Але ж теплотраси це комунальна власність. Чому мешканці Золочева так нищать свою власність для нас не зрозуміло».

Інвестиційна програма ТОВ «Золочівенергоінвест» на 2014-2015 роки, затверджена виконавчим комітетом Золочівської міської ради у листопаді 2013 року, передбачає модернізацію об’єктів теплопостачання за рахунок коштів від діяльності компанії, які накопичуються на спеціальному банківському інвестиційному рахунку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *