ОСТАННІ НОВИНИ

Сепаратистську літературу заборонятимуть

|

СБУ Львівської області порушила кримінальне провадження з приводу видання та розповсюдження на території України книжок, які містить неправдиву інформацію щодо соціально-політичних процесів, що відбуваються в країні, повідомляє УНІАН.

література

У справі фігурують видавництва «Ексма» та афілійовані з ним видавництва «Яуза» та «Алгоритм».

«Нарешті спецслужби починають працювати професійно і патріотично в обороні державних інтересів. Принаймні, ми на це сподіваємося, звикнувши дотепер жити в державі, яка була переважно ворогом, або, принаймні, абсолютно байдужою для вільних, мислячих громадян», – коментує новину голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

Книжки вище перелічених видавництв увійшли в список заборонених до ввезення на територію України книжок антиукраїнського та сепаратистського спрямування.

Раніше до списку потрапили книги донецького письменника-фантаста Федора Березіна “Війна 2010. Український фронт” (2009 рік) і “Український фронт. Червоні зірки над Майданом” (2014). Як відомо, з початку збройного конфлікту на Донбасі Березін входить до керівництва самопроголошеної “ДНР”.

Також у списку є книги Георгія Савицького “Поле бою – Україна. Зламаний тризуб”, Гліба Боброва “Україна в огні”, Олександра Дугіна “Україна. Моя війна. Геополітичний щоденник” і “Євразійський реванш Росії”.

Письменник Едуард Лимонов представлений книгою “Київ капут”. Також до спису потрапила книга радника президента Росії Сергія Глазьєва “Українська катастрофа. Від американської агресії до світової війни?”.

Фото: www.0382.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *