ОСТАННІ НОВИНИ

У «Запорізьку січ» вдарила блискавка. Згоріло дві будівлі

|

Сьогодні вночі, 16 серпня, о 01.25 год. на території історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» на острові Хортиця в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя сталася пожежа. Про це Львівському портал повідомили у прес-службі ДСНС України.

січ

Горіли дві стилізовані глинобитні споруди, які з’єднані між собою дерев’яним навісом. Загальна площа пожежі склала70 кв.м.

До  Служби порятунку «101» зателефонував охоронець об’єкту та повідомив про пожежу. Вже через 9 хвилин за підвищеним номером виклику на місці події працювали 6 одиниць техніки та 23 рятувальника.

Майже півгодини знадобилось рятувальникам аби зупинити відкрите горіння та не допустити  розповсюдженню вогню на інші дерев’яні споруди історико-культурногокомплексу. Враховуючи підвищений ступінь небезпеки та з метою запобігання послідуючих займань, вогнеборці ще півтори години проводили проливку дерев’яних конструкцій. Загиблих та постраждалих не має.

Ймовірно, причиною загоряння стала блискавка, яка влучила у споруди, що й призвело до їх займання. За фактом події відповідні органи ведуть слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *