ОСТАННІ НОВИНИ

Сили АТО не будуть відводити важке озброєння, поки є загроза наступу терористів

|

Українська сторона не буде відводити важке озброєння від лінії зіткнення на сході країни, поки бойовики не почнуть виконувати мінські угоди і не припинять обстрілювати позиції сил АТО. Про це  пише агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на речника Адміністрації президента з питань АТО Андрія Лисенка.

сили АТО

«Поки існує загроза атакуючих і наступальних дій на наші позиції і обстановка не буде мати тенденцію до скорочення обстрілів, українські війська змушені тримати важке озброєння на позиціях для стримування супротивника», – сказав Лисенко.

«Як тільки обстановка стабілізується, ці озброєння будуть відведені на відстань, визначену в мінських угодах», – додав він.

При цьому Лисенко особливо підкреслив:

«Україна виконувала і виконуватиме мінські угоди, але в цьому випадку – і про це попереджено наших міжнародних партнерів, в тому числі і представники ОБСЄ – ми змушені важке озброєння тримати на цій особливо небезпечній ділянці».

Як відомо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що різке збільшення бойовиками кількості обстрілів можна вважати, фактично, бойовими діями.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *