ОСТАННІ НОВИНИ

Ще один чоловік на Львівщині загинув, спалюючи стерню

|

Ттіло 62-річного місцевого мешканця було виявлено на обгорілому полі поблизу села Стоділки Городоцького району. За словами місцевих мешканців чоловік спалював стерню у себе на ділянці, проте через високу температуру та вітер, полум’я перекинулось на сусідні ділянки, після чого він спробував ліквідувати пожежу самотужки.

стерня

Нагадаємо, це вже не перший випадок загибелі людей на Львівщині через спалювання стерні. Зокрем а, 5серпня у селі Лівчиці Жидачівського району на власному полі згоріла 74-річна жінка.

Зауважимо, що протягом 8 серпня вогнеборці Львівщини ліквідовували 11 пожеж сухої трави, 9 пожеж сухої стерні та пожнивних залишків, 3 пожежі в лісових господарствах, 1 пожежу сільгоспкультур та 3 пожежі торфу. Четверту добу триває ліквідація горіння торфу, що виникла 5 серпня в елі. Куличків Сокальського району. Причиною пожежі стало неконтрольоване спалювання місцевими мешканцями сухої трави.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре звертається до мешканців області з проханням не спалювати суху траву та стерню. Не завдавайте шкоди здоров’ю людей і навколишньому середовищу! При спалюванні трави на присадибних ділянках або стерні на фермерських господарствах, вдовж доріг, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, ліси, поля з незібраним зерном та житлові будинки. При спалюванні сухої траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання ліній електропередач. Пам’ятайте з малого сірника виникають масштабні пожежі, що забирають життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *