ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби українська армія втратила одного бійця, ще дев’ятьох поранено (мапа)

|

За добу, що минула, у зоні АТО загинув один військовослужбовець, ще 9 дістали поранень. Про це на брифінгу 8 серпня повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко, інформує Українська правда.

мінмет

За його словами, найбільша кількість порушень режиму припинення вогню – на Донецькому напрямку.

“Бойовики активно застосовували важкі міномети та артилерію в районі аеропорту, зокрема по позиціях сил АТО били біля Водяного, Опитного, Авдіївки, Пісок та Первомайського. На цій ділянці фронту були також зафіксовані танкові обстріли”, – повідомив Лисенко.

Неспокійно було й неподалік Мар’їнки, де бойовики двічі застосували бойові машини піхоти, а також неподалік Красногорівки – там наші позиції підпали під вогонь з крупнокаліберних кулеметів.

На Луганському напрямку бойові дії зосередилися в районах міста Щастя, Станиці Луганської та Троїцького.

Бойовики застосували міномети калібром менше 100 міліметрів, гранатомети та стрілецьку зброю для вчинення збройних провокацій.

Зранку 7 серпня був зафіксований танковий обстріл поблизу Щастя. Там же працював ворожий снайпер. Крім того, поблизу Троїцького бойовики вели вогонь зі 122-мм артилерії та 120-мм мінометів.

Також зафіксована активність бойовиків неподалік Горлівки, зокрема біля населених пунктів Зайцеве та Кірове, де бандформування застосували 120-мм міномети.

Внаслідок нічного артилерійського обстрілу Дзержинська з боку бойовиків троє місцевих мешканців отримали поранення. Місто було частково знеструмлено, через що понад 200 шахтарів на трьох шахтах опинилися під землею.

На Маріупольскому напрямку триває перемир’я. Лише одна короткотривала провокація була зафіксована в районі Широкиного.

мапа

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *