ОСТАННІ НОВИНИ

Запорізькі козаки розірвали дружбу з донськими

|

Запорізькі козацькі організації розірвали договір про дружбу і співпрацю з Військом Донським, представники якого воюють на Донбасі проти України.

козаки
Як повідомляє Інтерфакс, про це заявили в координаційній раді з питань козацтва Запорізької області.

Наголошується, що на острові Хортиця на території історико-культурного заповідника “Запорізька Січ” зібралися представники ряду козацьких організацій Запоріжжя, які на святій для козаків землі оголосили про одностороннє розірвання угоди про співпрацю з Військом Донським, козаки якого “всупереч підписаним угодам із запорізькими козаками воюють на окупованій території українського Донбасу на боці бойовиків і проти української армії “.

Як зазначив голова обласної координаційної ради з питань козацтва Дмитро Сухінін, в угоді між запорізькими козаками і донським козацтвом, підписаним 10 років тому, зазначалося, що обидва війська дружні і повинні допомагати один одному.

“Однак ці угоди були порушені. Отаман Війська Донського Микола Козіцин грабував і вбивав українців на території Донбасу та зганьбив своє право називатися козаком”, – зазначив Сухінін.

Також в координаційній раді з питань козацтва Запорізької області повідомили, що козацький круг вирішив розірвати угоду, після чого розвіяти його по Хортицьким скелях.

Представники козацьких організацій закликали російських козаків підписати новий договір про дружбу, але лише за умови його стовідсоткового виконання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *