ОСТАННІ НОВИНИ

Україна купуватиме ліки за кордоном через структури ООН

|

Закупівлю ліків для українців через міжнародні організації можуть налагодити до кінця року. Свою співпрацю з Києвом підтвердили усі організації, що входять до ООН, а також британська агенція зі світовим ім’ям, йдеться в сюжеті ТСН.

аптека

Через ці установи будуть закуповувати ліки для дитячої і дорослої онкології, онкогематології, тест-системи та препарати для ВІЛ-інфікованих, хворих на гепатит С, а також вакцини.

На ці потреби з бюджету піде близько півтора мільярда гривень. Це третина з усього, що закуповує міністерство охорони здоров’я.

Перехід на закупівлі через міжнародні організації має зекономити Україні кошти і викоренити сірі тендерні схеми, а також дасть змогу своєчасно доправляти ці препарати в Україну.

“ООН уже впроваджувала таку роботу в низці азійських, африканських країн. Як результат, закупівлі стають швидшими, якіснішими, а сам процес відкритим і прозорим, що піде на користь Україні”, – розповів координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер.

Нині через проблеми з тендерними закупівлями в країні зірвана вакцинація дітей. Unicef може швидко надати Україні чотири різновиди вакцини проти кору, паротиту, краснухи та гепатиту В.

“Зареєстровані і можуть бути поставлені швидко. Ті, що не зареєстровані, ми будемо шукати шляхи, як їх зареєструвати за нетривалою процедурою в Україні”, – пояснив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець.

Як уже повідомлялося, Квіташвілі розповів, хто буде закуповувати ліки за бюджетні кошти для українців. Міністр зазначив, що йдеться про 5-6 програм закупівель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *