ОСТАННІ НОВИНИ

Фракція Садового й надалі виступає проти децентралізації влади

|

Фракція “Самопоміч” не голосуватиме за попереднє схвалення змін до Конституції в частині децентралізації влади.

березюк

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив на засіданні фракції її лідер Олег Березюк.

У той же час він підкреслив, що офіційного рішення фракції з цього приводу поки немає. Але оскільки фракція голосувала проти напрямку цих змін до Конституційного суду України і з того часу нічого не змінилося, то позиція фракції також не зміниться, зазначив Березюк.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 16 липня направила в КС проект змін до Конституції (щодо децентралізації влади) для одержання висновку щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

За це рішення тоді проголосували 288 (при необхідних 226 – УНІАН) із 374 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

31 липня КС оприлюднив висновок щодо законопроекту, визнавши його таким, що відповідає Конституції України і не спрямованим на ліквідацію незалежності або порушення територіальної цілісності України.

3 серпня висновок Конституційного суду щодо законопроекту про зміни до Конституції в частині децентралізації надійшло у ВР.

Тепер, згідно з регламентом Верховної Ради, парламент повинен попередньо схвалити законопроект (у першому читанні) мінімум 226 голосами. Потім на наступній сесії для остаточного ухвалення закону про внесення змін до Конституції необхідно не менше 300 голосів парламентаріїв.

 

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *