ОСТАННІ НОВИНИ

Доба на Донбасі минула без втрат (мапа)

|

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. За минулу добу в ході бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, семеро було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на Бахмутській трасі та у Мар’їнці. Поро це сьогодні традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ розповів речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко

На Луганському напрямку знову активізувалися бойові дії поблизу Бахмутської траси. Протягом дня бойовики провели 3 обстріли наших позицій зі 120-мм мінометів біля Новотошківського та Оріхового. Епізодичні провокації противника зафіксовано по всій лінії зіткнення на Луганщині, зокрема у Станиці Луганській, Щасті, Золотому та на рубежах оборони на схід від Попасної та Троїцького.

1

Донецький напрямок. Противник продовжує планомірні артилерійські і мінометні обстріли українських позицій на першій та другій лініях оборони біля Світлодарська. Зокрема, понад півтори години ішов обстріл зі 152-мм гармат українських укріплень за с. Розсадки. Сліди від ворожих снарядів зафіксовано навіть у тилу – на відстані 12 км від фронту.

Дуже неспокійною залишається обстановка і на захід від Світлодарського водосховища – в передмістях Горлівки. Зокрема, вночі через українські позиції в Ленінському спробувала прорватися ворожа ДРГ, яка переправилася через канал Сіверський Донець – Донбас. Напад відбито. Приблизно у цей же час, біля 1 години ночі, ворог провів три мінометних обстріли українських позицій біля Новгородського. Дрібніші провокації бойовиків відбувалися по всьому периметру окупованої Горлівки.

Південніше, біля Верхньоторецького (це на півдорозі з Дзержинська в Ясинувату), ввечері українські військові відбили атаки 2 ворожих ДРГ. Після відступу бойовиків по українських позиціях відпрацював ворожий міномет.

05-08

На західних околицях Донецька обстановка залишається незмінною – бої тривають цілодобово. Зафіксовано 5 епізодів обстрілів житлових кварталів: постраждали Авдіївка та Опитне.

На Маріупольському напрямку вчора було затишшя. Вчора після опівночі та рано вранці бойовики кілька разів відкривали вогонь по наших позиціях у Чермалику зі стрілецької зброї, зокрема близько години працювали ворожі снайпери. Після 7 години ранку і до опівночі по всьому фронту від Новотроїцького до Азовського моря було тихо.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 10 польотів ворожих безпілотників. Ще 1 БПЛА шпигував в українському повітряному просторі над Азовським морем біля курортного селища Кирилівка в Запорізькій області.

Інфографіка: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *