ОСТАННІ НОВИНИ

Конкурс на посаду керівника театру імені Лесі Українки перенесли

|

Вчора, 3 серпня, у Львівському театрі імені Лесі України мали обирати нового художнього керівника. Оскільки ситуація в колективі напружена, вирішили провести незалежний конкурс. До комісії запросили відомих людей з мистецького середовища. Та перед першим засіданням голова з’ясовує, що склад змінили, пише Zaxid.net.

«Це ніби такий мав бути сюрприз, я не знаю, на що взагалі розраховувалося. Це груба підміна явищ. Це не етично. Ми побачили 10 взагалі нових прізвищ. І саме це я вважаю безпрецедентним явищем, коли хтось вирішує робити саме у такий спосіб», – розповів голова конкурсної комісії, директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп.

Усі новоприбулі – працівники театру. А ввів їх до складу комісії колишній директор, який зараз серед десяти кандидатів на місце нового художнього керівника. Зробив це в останні дні роботи на посаді, бо 1 серпня в нього закінчився контракт і продовжувати його міська рада не буде. Та закону не порушив. На сам конкурс пан Коломійцев не прийшов.

«Хоча з юридичної точки зору цей другий наказ має право на існування, і юридичного порушення нема, але дуже сильно порушується етична, моральна складова і прозорість цього конкурсу. Нам дуже залежало на чесності і прозорості», – зазначила начальник управління культури міста Ірина Магдиш.

Щоб не проводити конкурсу, 10 членів комісії беруть самовідвід. Кворуму немає. Конкурс переносять. Юристи кажуть, що єдиний вихід, щоб виконувач обов’язків директора скасував рішення екс-керівника і повернув юридичну силу колишньому складу комісії.

«Я не погоджусь, щоб скасувати цей варіант. На решту питань я відповідатиму після консультації з юристами», –  зазначив в.о. обов’язків директора театру ім. Лесі Українки Геннадій Расказов.

А обрати нового директора театру зможуть лише за місяць. Олексій Коломійцев скористався своїм правом на відпустку. Контракт закінчився не лише в нього, але й більшості акторів. Поки не виберуть художнього керівника – вони без роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *