ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземні інвестори через корупцію та бюрократію тікають з Львова

|

Львів’яни  звинувачують бюрократичних  чиновників Львівської міської ради у гальмуванні процесу видачі елементарних довідок та погоджень для розвитку бізнесу.  Про це сьогодні у групі у популярній групі у соцмережі Facebook написав львів’янин Микола Козак.

 

Чоловік скаржиться, що чиновники Львівської міськради лиш роблять вигляд, що працюють плідно, але насправді бюрократія з їхнього боку  приносить підприємцям лише збитки.

 

«Народ, як боротись з бюрократією у ЛМР? Кожен підприємець знає, що без вивіски магазин не буде давати дохід, адже реклама – двигун торгівлі. Бюрократи Департаменту економічної політики, а зокрема робоча група з питань погодження реклами (вивіски) спеціально вдають, що працюють плідно, а насправді роблять все для того щоб той підприємець терпів збитки і самовільно встановлював рекламу чим останній вимушено порушує закон»,  – йдеться у повідомленні Миколи Козака.

 

Микола Козак розповідає, з невідомих причин чиновники не погоджують рекламні вивіски, незважаючи на те, що проекти сформовані  у відповідності до правил розміщення реклами у Львові.

 

«І так вже 2,5 місяці,  у підприємця магазин збитковий,  бо змушений платити оренду, зарплату продавцям, а продажі на низькому рівні», – пише Микола Козак.

 

Окрім того, львів’янин повідомив, що через бюрократію з Львова хоче піти американський інвестор. Йдеться про відому  інвестиційну компанію з США (Чикаго), якій більше 30-ти років. За словами Миколи Козака, перший офіс в Україні американський інвестор вирішив відкрити саме у Львові, мовляв це європейське місто і тут легше розпочати бізнес. Проте за понад 2 місяці підприємець  не може  погодити у міськраді проект рекламної  вивіски. За словами Миколи Козака, це не єдина проблема іноземного інвестора у Львові, відтак у компанії вже думають про те, аби перенести бізнес зі Львова до Києва.

 

У коментарях до допису, користувачі висловили думку про те, що чиновники гальмують процес, бо хочуть хабар. Відтак львівським підприємцям не залишають вибору,  або дати грошей на «лапу» чиновнику, або ж порушити закон і встановити рекламну вивіску без погодження.  У випадку з вищезгаданою компанією – підприємець може перенести бізнес в інше місто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *