ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 60% українців хочуть в НАТО

|

Більшість населення України (63,9%) проголосувало б за вступ України до НАТО, якби у найближчі вихідні відбувся референдум з цього питання. Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова і представлені на прес-конференції директором фонду «Демократичні ініціативи» Іриною Бекешкіною, пише УНІАН.

Україна - Нато www.ednist.info

«Зараз ми бачимо істотні зміни. Якби референдум відбувся нині, то він звичайно був би виграний. Проте це все поки що питання, яке ділить Україну», – сказала Бекешкіна.

Згідно опитування, проти вступу України в НАТО проголосувало б 28,5% учасників референдуму. Не визначились 7,6% респондентів.

Бекешкіна нагадала, що у червні 2010 року на уявному референдумі щодо вступу України до НАТО лише 25% із тих, хто зголосився взяти участь в такому плебісциті, проголосували б за вступ України до Альянсу, а 68% – проголосували б «проти». У червні 2014 року, за словами керівника фонду “Демократичні ініціативи”, ситуація змінилася на протилежну: 45% проголосували б за вступ до НАТО, а 36% – проти.
Фото: www.ednist.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *