ОСТАННІ НОВИНИ

Три мільйони українців планують стати гастарбайтерами

|

Міжнародна організація з міграції оприлюднила нові соціологічні дані щодо нерегульованої міграції та загрозі торгівлі людьми в Україні, за яким нелегально працюють за кордоном 40% українських громадян. Це передає УНН з посиланням на прес-центр ООН.

заробіт

“Важкі життєві умови спонукають багатьох українців приймати ризиковані пропозиції працевлаштування за кордоном і погоджуватися на умови праці, на які в іншій ситуації вони б не погодилися. Чотири роки тому кількість таких людей становила лише 14 відсотків від загальної кількості потенційних трудових мігрантів”, – зазначив голова представництва МОМ в Україні Манфред Профазі.

У Міжнародній організації з міграції повідомляють, що результати цього дослідження відображають вплив економічної кризи і конфлікту на сході країни на міграційні настрої в Україні.

За даними опитування, 8 відсотків українців (3 млн осіб) планують покинути країну в пошуках роботи за кордоном в найближчому майбутньому. 34 відсотки респондентів заявили, що не замислювалися про працевлаштування за кордоном, але в разі появи такої можливості готові її розглянути.

У трійці найбільш привабливих країн для українських трудових мігрантів знаходяться Польща, Німеччина та Італія. Потім йде Росія, де кількість бажаючих влаштуватися на роботу знизилося в порівнянні з 2011 роком на 6 відсотків. Замикають цей список Канада та Чехія.

Як повідомляв раніше УНН, на Харківщині Службою безпеки України викрито діяльність злочинної групи, яка організувала канал нелегальної міграції до Росії вихідців з країн СНД.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *