ОСТАННІ НОВИНИ

Конституційний суд визнав децентралізацію законною

|

Законопроект «Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади» (реєстр. № 2217а) відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного Закону. Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні висновку Конституційного Суду України у справі за зверненням Верховної Ради України, передає УНІАН.

кс

Нагадаємо, Верховна Рада 16 липня направила до КС проект змін до Конституції (щодо децентралізації влади) для одержання висновку щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

27 липня 2015 року Конституційний Суд України у формі письмового слухання розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади вимогам статей 157 і 158 Конституції України. У ході пленарного засідання Конституційний Суд України заслухав суддю-доповідача у справі Михайла Гультая, який доповів присутнім матеріали справи.

30 липня Конституційний Суд України на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади вимогам статей 157 і 158 Конституції України. У цій справі КС надав висновок.
Фото: misto24.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *