ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери «Чорного тюльпану» відновили пошук загиблих військових у зоні АТО

|

Волонтери «Чорного тюльпану», які раніше призупинили пошук загиблих в АТО українських військових, знову приступили до роботи. Про це повідомив керівник місії Ярослав Жилкін, пише Українська правда.

107

Раніше волонтери припинили пошук тіл у зв’язку з тим, що у них не залишилося на це грошей, а всі звернення до українських чиновників про допомогу були проігноровані.

«Стан справ на сьогодні місії «Чорний Тюльпан»… До нас надійшла величезна кількість звернень від простих людей та громадських організацій з пропозицією надати допомогу, із закликом – «не залишайте роботу!» . Отримавши допомогу, ми вирішили, що не в праві, припинити роботу, очікуючи вирішення питання або офіційної реакції (якої поки так і немає) держави. Тому без шуму і пилу відремонтували машини, провели ротацію і хлопці продовжують свою роботу», – написав Жилкін на своєму Facebook.

За словами керівника «Чорного тюльпана», зараз місія працює у Вуглегірську.

Жилкін зазначив, що завдяки пожертвам, гроші на пошук загиблих поки є.

«Поки працюємо, наскільки вистачить ресурсів та сил (якщо звичайно наших волонтерів не приберуть з проекту). Проблеми, підняті нами – не вирішуються. Наразі з приватної ініціативи проводжу зустрічі та консультації з людьми, які можуть змінити ситуацію», – сказав він.

Як відомо, протягом року “Чорний тюльпан” вивіз з окупованих територій більше 600 тіл загиблих. Ці роботи були проведені повністю за рахунок волонтерів і пожертвувань. Держава в 2014-2015 роках на пошук та опізнання солдат грошей не виділяла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *