ОСТАННІ НОВИНИ

Укрзалізниця може зупинитися за 13 днів

|

ДП «Укрзалізничпостач» оскаржує рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким 24 липня підприємству було заборонено закуповувати дизпаливо за діючим контрактом. Заборона призведе до зупинки українських залізниць за 13 днів. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Укрзалізниця

Підставою зупинки закупівлі дизпалива стала скарга одного з учасників торгів, а саме ТОВ «Дайджест Груп», що звернулося з позовом до суду і клопотанням про його забезпечення.

27 липня ДП «Укрзалізничпостач» подало апеляційну скаргу на ухвалу суду. А 29 липня також звернулося до судді Окружного адміністративного суду Києва Шулежка В.П., який виніс дану ухвалу, з клопотанням про скасування заходів забезпечення позову.

Підприємство вважає, що вирішуючи питання про забезпечення позову, суд в особі судді Шулежка В.П. мав брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені. В тому числі, державного перевізника, усіх його партнерів та пасажирів, які постраждають у разі зупинки залізниць через відсутність дизпалива.

На думку залізничного відомства, суд не зважив на наслідки такого рішення, діючи в інтересах учасника, який під час проведення конкурсних торгів не надав усіх належно оформлених документів, а деякі навіть були відсутні.

ДП «Укрзалізничпостач» сподівається, що вже в апеляційному порядку суд врахує всі обставини і не сприятиме спробам зупинити роботу залізниць задля задоволення інтересів окремих компаній.

Довідка:

У червні відбулися конкурсні торги на закупівлю дизпалива для потреб залізниць України. У закупівлі, яка складалася з 10 лотів по 10 тис. тонн кожний, взяли участь сім компаній. Найнижчу ціну по всіх лотах запропонувало ПП «ОККО-Бізнес Контракт», яке було визнане переможцем. ТОВ «ДАЙДЖЕСТ ГРУП» подавало свої пропозиції по двох лотах за вищою ціною. Пропозиції були відхилені через неналежно оформлені документи. ТОВ «ДАЙДЖЕСТ ГРУП» оскаржує це рішення в антимонопольному комітеті України, господарському та Окружному адміністративному суді Києва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *