ОСТАННІ НОВИНИ

Заступник Шокіна пішов у відставку

|

Перший заступник генерального прокурора України Володимир Гузир пішов у відставку, передає ТСН.

гузир

“Не будучи заступником генпрокурора у мене буде більше можливостей захистити себе і свою сім’ю”, – заявив Гузир на брифінгу у Києві.

Попри закиди у покриванні хабарників і втручанні у справи проти “діамантових прокурорів”, Гузир запевняє, що завжди дотримується букви закону. “Я був, є і залишуся прихильником законності і боротьби з корупцією. І нікому не дозволю вживати в поганому контексті моє ім’я”, – заявив прокурор.

Кілька тижнів тому в Генпрокуратурі спалахнув грандіозний скандал. Одні заступники генпрокурора пішли війною на інших – тих, хто провів успішну спецоперацію із виявленням двох прокурорів-хабарників

. Ситуація не втихомирюється й досі, а навпаки – розростається. 6 липня стало відомо про затримання першого заступника глави слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара.

Під час обшуку в їхніх робочих приміщеннях знайшли близько півмільйона доларів та коштовності. 14 липня заступники Шокіна Віталій Касько та Давід Сакварелідзе заявили про тиск на слідство у справі цих прокурорів з боку Гузиря. Начебто, усупереч КПК матеріали справ на три дні вилучались підлеглими першого заступника, крім того нібито були заведені справи на слідчих.

Однак з’ясувалось, що Володимир Гузир вже перебував у відпустці. 16 липня Генпрокурор Віктор Шокін звільнив Шапакіна та Корнійця, а інформацію про справи щодо слідчих спростував.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *