ОСТАННІ НОВИНИ

Ярослав Дрозд: «Найкраще створити один великий ковчег для 140 мільйонів росіян»

|

Генеральний Консул Республіки Польща у Львові, про 10 польсько-кримськотатарсько-єврейсько-український міжрелігійний молодіжний семінар «Ковчег-2015»:

79

«Ковчег» це молодіжне зібрання для діалогу груп різних етнічних походжень – поляків, українців, євреїв та кримських татар. Ця молодь це своєрідні герої нашого часу. Особливо молодь із Центральної та Західної України, яка має більший досвід за молодь зі Східної України і татарську молодь із Криму.

Нам було важливо, аби у цьому діалозі та сучасному світі молодь та студенти із спокійних регіонів ділилася своїм досвідом із групами молодих людей із територій де зараз панує несправедливість та не має спокою через війну та анексію. Це все потрібно здолати. Для цього вже другий рік поспіль до проекту залучають кримськотатарську молодь. А цього року довелося залучати й молодь із районів антитерористичної операції. Сподіваюся, наступного року нам вдасться долучити більше молоді саме із важких регіонів – Донбасу.

Для Польщі Крим – це Україна, і ми б хотіли, аби півострів повернувся під контроль України…

Найважливіше, щоб люди виходили із «Ковчегу» із знаннями та знали, що існують інституції, та організації, які підтримують їх у цьому. За цією молоддю майбутнє, саме вони невдовзі відправлять нас на пенсію і так має бути. У їхніх руках також доля майбутніх «Ковчегів»…

А залучати молодь із Росії це також дуже добра ідея, однак, ми мусимо дотримуватися певних організаційних стандартів. Найкраще створити один великий ковчег для 140 мільйонів росіян… Однак якщо з’явиться концепція, що ми зможемо залучати молодих росіян і розширити склад ковчегу, то чом би й ні».

Детальніше про «Ковчег-2015» читайте тут: до «Ковчегу» покличуть молодь із окупованих регіонів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *