ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні можуть підняти ціни за користування стаціонарним телефоном

|

Національнакомісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації на засіданні сьогодні, 28 липня, прийняла рішення підвищити граничні тарифи на фіксований місцевий зв’язок у середньому на 17,5%.Про це  повідомила прес-секретар НКРЗІ Тетяна Ліговська,передає УНІАН.

телефон

«Комісія своє рішення прийняла, документ буде направлено на узгодження», – зазначила Ліговська.

За її словами, раніше один з найбільших українських операторів «Укртелеком» звернувся до органу ліцензування з пропозицією підвищити тарифи на 25-26%, проте в результаті проведеного аналізу регулятор вирішив збільшити тарифи на 17,5%.

«Укртелеком» хотів 25-26%, а наші аналітики прорахували і знайшли обґрунтування для підвищення на 17,5%», – зазначила прес-секретар.

Вона також повідомила, що згідно з діючою нормативно-правовою базою в подальшому нова тарифна сітка узгоджуватиметься з профільними асоціаціями, після чого буде направлена на реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Водночас Ліговська зазначила, що під час засідання робочої групи з тарифів одна з цих асоціацій «виступила категорично проти підвищення». Таким чином, Мін’юст в остаточному підсумку може відмовитися реєструвати розпорядження НКРЗІ.

«Мін’юст дістає право не зареєструвати документ», – додала вона.
Фото: Соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *