ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовців притягують до відповідальності за зрив мобілізації

|

Військова прокуратура Західного регіону України притягає до кримінальної відповідальності керівників місцевих органів влади, які своїми діями перешкоджали виконанню мобілізаційних заходів. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі військової прокуратура Західного регіону.

Мобілізація шеврон

За даними відмства, військовою прокуратурою Львівського гарнізону встановлено, що посадові особи окремих сільських рад самоусунулись від покладених на них обов’язків під час проведення чергової хвилі часткової мобілізації. Так, упродовж п’ятої та шостої хвиль мобілізації із села Кривка та села Присліп Турківського району Львівської області, внаслідок неналежного оповіщення органами місцевого самоврядування громадян, які підлягали призову за мобілізацією, не поставлено до військкомату жодного військовозобов’язаного. За вказаними фактами військовою прокуратурою Львівського гарнізону внесені відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

Як зазначив заступник військового прокурора Львівського гарнізону Максим Пандяк, аналогічні порушення виявлені і в м. Судова Вишня, селах Пнікути та Маломокряни Мостиського району Львівської області, де під час проведення 5-6 хвиль мобілізації мобілізаційний план з оповіщення та поставки людських ресурсів до військкоматів не виконаний. Також не забезпечили належне оповіщення військовозобов’язаних і в селах Зубра, Пасіки Зубрицькі та Скнилові Пустомитівського району Львівської області.

За всіма вказаними фактами військовою прокуратурою внесені відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування.

Окрім того, за інформацією військового прокурора Івано-Франківського гарнізону Віталія Вдовитченка, прокуратурою гарнізону зареєстровано кримінальне провадження щодо секретар Городенківської міської ради, який перешкоджав діяльності військовослужбовців Снятинсько-Городенківського райвійськкомату при здійсненні оповіщення та забезпечення процесів мобілізації.

Військовий прокурор Рівненського гарнізону Володимир Волик повідомив, що у Рівненській області голова Вирівської сільської ради Сарненського району, недбало ставлячись до виконання своїх службових обов’язків, і також не забезпечив виконання мобілізаційних заходів. У результаті із 112 осіб оповіщено лише двох. За даним фактом військова прокуратура Рівненського гарнізону також зареєструвала кримінальне провадження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *