ОСТАННІ НОВИНИ

Компартії заборонили брати участь у виборах

|

Компартія України та інші комуністичні партії з сьогоднішнього дня не можуть бути суб’єктами виборчого процесу і не можуть приймати у місцевих, загальнодержавних і президентських виборах. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко під час спільного з секретарем РНБО Олександром Турчиновим брифінгу у п’ятницю, передає УНН.

комуністи

“Я підписав три накази у відповідності до Закону, які визнають щодо того, що Комуністична партія України, зокрема, у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці та програмі не відповідають вимогам частини 2 статті 3, частини 1 статті 4 Закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного, нацистського та тоталітарного режимів. Правовими наслідками цих наказів є те, що ця політична сила та інші комуністичні партії з сьогоднішнього дня не можуть бути суб’єктами виборчого процесу і не можуть приймати у місцевих, загальнодержавних виборах, президентських виборах”, – зазначив П.Петренко.

Він також додав, що ці накази сьогодні будуть оприлюднені. За словами П.Петренка, ЦВК та відповідні виборчі комісії на місцях зобов’язані керуватись цими  рішеннями.

“Згідно як чинного закону про місцеві вибори, так і того закону, що був проголосований, та найближчим часом буде підписаний Президентом, є підставою для відмови в реєстрації відповідним кандидатам в депутати, які висуваються цими  політичними силами”, – зазначив П.Петренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *