ОСТАННІ НОВИНИ

ГПУ хоче засудити Януковича заочно

|

Правоохоронні органи почали процедуру заочного судового засудження у відношенні екс-голови МОЗ Раїси Богатирьової та екс-заммінстра доходів і зборів Андрія Ігнатова, на черзі ще 4 колишніх високопоставлених чиновників. Про це розповів на брифінгу в Києві в п’ятницю заступник генерального прокурора Віталій Касько, передає “Інтерфакс-Україна“.

Янукович dt.ua

“Вчора Печерський районний суд задовольнив клопотання слідчих Генеральної прокуратури і надав дозвіл на початок заочного провадження стосовно колишнього віце-прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, яка підозрюється в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу ) “, – сказав він.

Касько підкреслив, що це перша справа, за якою розпочато заочне провадження, і зазначив:

“Сьогодні вранці Печерський районний суд дав другий дозвіл у справі колишнього заступника міністра доходів і зборів пана Ігнатова, який підозрюється у зловживанні службовим становищем”.

Таким чином, за словами заступника генпрокурора, початок застосування процедури заочного засудження стартувало з цих двох справ.

Наступними кроками, за словами Каська, стане виконання процедурних вимог: повідомлення підозрюваних на веб-сайті Генпрокуратури і в ЗМІ про те, що стосовно них здійснюється заочне кримінальне розслідування.

Також він зазначив, що цим людям за рахунок держави буде надано захист.

“У разі якщо вони не з’являться для участі у спеціальному розслідуванні, кримінальні првадження будуть направлені до суду для розгляду та вирішення питання про їх вини чи невинуватості”, – сказав заступник генпрокурора.

Касько також уточнив, що Богатирьова підозрюється в розкраданні коштів в сумі 6,5 млн грн при оплаті за ліки, які було заборонено закуповувати.

Також він повідомив, що на розгляді Печерського райсуду Києва перебуває ще 4 клопотання Генпрокуратури щодо застосування процедури заочного засудження, зокрема стосовно Віктора Януковича, екс-віце-прем’єра Сергія Арбузова, екс-глави Міндоходов Олександра Клименка та Олександра Стащенка, який є підозрюваним у справі Богатирьової.

Фото: dt.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *