ОСТАННІ НОВИНИ

Групу львів’ян нагородили французькими державними нагородами

|

У Львові відбулося відзначення Національного свята Франції. Урочистості пройшли  в  приміщенні Палацу Потоцьких у присутності Посла Франції в Україні п. Алена Ремі та делегації Посольства Франції в Україні.

Lviv-consulate-14-juillet-2015_5641_HBR-43

Вже не вперше, за підтримки Почесного Консула Республіки Франції у Львові Данила Яреми, Національне свято Франції відзначається французькою спільнотою та франкомовною громадою Львова. Цього року подія мала місце у привітних залах Палацу Потоцьких, мальовничій пам’ятці архітектури давнього Львова у присутності Посла Франції в Україні п. Алена Ремі та делегаціїПосольства Франції в Україні.

У програмі свята відбулося нагородження державними французькими нагородами громадян України, які доклалися до поширення та процвітання французької мови та культури в Україні:

п. Данила Ярему – Почесного консула Франції в м. Львові – Французьким національним орденом «За заслуги»,

п. Наталію Миколаєвич-Джуман – викладача кафедри французької філології Львівського національного університету імені Івана Франка – Академічною нагородою Міністерства освіти Франції,

п. Тетяну Голуб – директора французького центру, завідувача відділення французької мови Рівненського державного гуманітарного університету – Академічною нагородою Міністерства освіти Франції,

п. Михайла Поповича – завідувача кафедри романської філології Чернівецького національного університету – Академічною нагородою Міністерства освіти Франції.

Lviv-consulate-14-juillet-2015_5851_HBR-73

Довідка

Французьке національне свято відзначається щороку 14 липня. У Франції воно має назву La FêteNationale  (Національне Свято), а також Le Quatorze Juillet (14 Липня). Свято знаменує щорічні роковини з нагоди взяття Бастилії 14-го липня 1789 року. Роковини штурму фортеці-в’язниці Бастилії є символом єдності сьогоденної нації та примирення усіх французів всередині конституційної монархії, що передувала Першій республіці під час революції. Святкування та офіційні церемонії відбуваються по всій Франції. Найстаріший та найбільший парад Європи проводиться вранці 14-го липня на Єлисейських полях у Парижі у присутності Президента Республіки, високопосадовців та зарубіжних гостей.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *