ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові будівельників «розвели» на мільйони гривень

|

Сьогодні у Львові під стінами будівництва ТРЦ «Форум» на розі вулиць Куліша – Під Дубом близько 50-ти робітників компанії «Комфорт-проект» вимагали від генерального підрядника ТОВ «Солстрой» повернути борги із заробітної плати, пише Вголос.

35

За словами директора компанії «Комфорт-проект» Богдана Богіва, проблеми з виплатою заробітної плати та грошима для закупівлі необхідних для роботи матеріалів розпочалися із середини квітня цього року.

«Будівельна компанія «Солстрой», яка є генеральним підрядником цього будівництва, заборгувала нам близько трьох мільйонів гривень. Унаслідок цього ми не можемо своєчасно розраховуватися зі своїми робітниками і закуповувати матеріали, необхідні для роботи. Через це вимагаємо від керівництва «Солстрой» підписати документи і погасити борги», – пояснив Богдан Богів.

Він також сказав, що працівники його компанії фактично не працюють три тижні. І це негативно може відбитися на строках здачі торгового комплексу, що заплановано на кінець серпня.

«Головний підрядник не йде на контакт із нами і не має чіткої позиції щодо погашення боргу. Ба більше, він вимагає від нас працювати далі безоплатно, але нас це не влаштовує, бо люди мусять жити і своєчасно отримувати заробітну плату», – зазначив директор компанії.

Своєю чергою, голова організаційного комітету Василь Савенко наголосив на тому, що сьогоднішній мітинг є попереджальною акцією.

«Сьогодні мітинг є попереджувальним. Ми лише розгорнули плакати з написами «Поверніть наші гроші» і привезли під головний в’їзд до будівництва кілька десятків шин, які не маємо наміру палити. Якщо генеральний підрядник не піде на контакт із нами, діятимемо радикальніше», – підкреслив Василь Савенко.

Разом з цим він додав, що аналогічна ситуація з боргами склалася і в інших субпідрядників, задіяних на будівництві ТРЦ «Форум».

«Генеральний підрядник заборгував гроші не лише нашій компанії. Загалом на будівництві працює близько десяти субпідрядників, які також мають проблеми з коштами. На жаль, інвестор не хоче втручатися в ситуацію і закликає вирішувати питання з головним підрядником самостійно», – сказав Василь Савенко.

Фото: Вголос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *