ОСТАННІ НОВИНИ

У ГПУ заявляють, що організатори ЗНО фальсифікували результати тестування

|

Службових осіб керівного складу Українського центру оцінювання якості освіти Міносвіти викрито у несанкціонованому втручанні в Систему оцінювання якості освіти і Реєстр осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання, для зміни інформації на користь третіх осіб. Про це пише УНІАН з посиланням на Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

0

Як повідомили в установі, такі дії надавали цим особам незаконні переваги у доступі до вищої освіти, отримання відзнак (медалей) та оплаті навчання за бюджетні кошти, одночасно обмежуючи доступ до освіти обдарованій молоді.

Посадовці використали зовнішнє незалежне оцінювання, яке є основним інструментом боротьби з корупцією у сфері освіти, для створення у власних інтересах та інтересах третіх осіб корупційного механізму доступу до вищої освіти.

Сьогодні була проведена спільна спецоперація Генпрокуратури, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ в Українському центрі оцінювання якості освіти.

У ході проведених обшуків вилучено комп’ютерне обладнання з доказами зазначених протиправних дій.

Генпрокуратура за матеріалами департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки СБУ розпочала кримінальне провадження за фактами несанкціонованого втручання та зміни інформації в Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання, за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362, ст. 363, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Головному слідчому управлінню МВС України.

Слідство триває. Вирішується питання про обрання вказаним особам запобіжних заходів.
Фото: mn24.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *