ОСТАННІ НОВИНИ

Нідерланди дадуть звіт по збиттю Боїнга 10 серпня

|

Рада безпеки Нідерландів має до 10 серпня надати звіт щодо збитого на Донбасі боїнга Малайзійських авіаліній, але винних там вказувати не будуть. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, пише Українська правда.

«Експерти вже підгодували попередній висновок, який було надіслано сторонам на початку червня. Всі мали можливості вивчити звіт і надати коментарі… Україна також надає коментарі щодо цього звіту. Фактично робота над цим звітом завершується, і 10 серпня радбез Нідерландів має представити остаточний варіант звіту для всіх країн про те, що пов’язано з самою катастрофою», – пояснила вона.

Зеркаль наголосила, що цей звіть не визначає винних, він визначає тільки обставини, пов’язані з катастрофою, тож результати кримінального розслідування оприлюднені не будуть.

«Щодо кримінального розслідування – створена спільна слідча група, і розслідування триває. Воно є закритим і конфіденційним, його результати не будуть надані на публічне обговорення. Саме тому виникла ідея щодо створення міжнародного трибуналу, який би  неупереджено розглянув всі факти, пов’язані зі збиттям боїнгу і притягнути всіх винних до відповідальності», – зазначила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *