ОСТАННІ НОВИНИ

Парубій ініціює створення загонів для майбутньої партизанської війни

|

Учора у Верховній Раді зареєстрували Закон “Про територіальну оборону України”. Філософія закону полягає в організації і підготовці у складі Національної гвардії України добровольчих підрозділів оборони на випадок прямої агресії, а також для ефективного ведення партизанської війни, написав на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови українського парламенту Андрій Парубій.

парубій

«Я, як керівник Самооборони, ще під час подій на Майдані створив робочу групу по розробці закону про резервну армію. За участю великої кількості експертів, українських і зарубіжних, ми розробили цей закон. Вважаю, що разом із фортифікаційним забезпеченням східного кордону України, переозброєнням армії, її навчанням, маємо створити дієву систему територіальної оборони в масштабах всієї країни», – вважає політик.

Закон дає можливість створити на рівні громади, тобто села чи селища первинну ланку – чоту (взвод), на рівні району формується сотня (рота), на рівні області – полк. На міжрегіональному рівні формуються Оперативно-територіальні об’єднання (коші).

Українці, які бажають долучитися до захисту держави, але з різних причин не можуть піти до Збройних Сил України, тепер будуть мати можливість вступити до сил резерву територіальної оборони, пройти відповідний вишкіл та бойове злагодження за місцем проживання.

«Таким чином, по всій території України буде сформовано бойовий ефективний масовий резерв, який, у разі необхідності, буде оперативно озброєний й розгорнутий в бойові порядки. Впевнений, що створення ефективної системи територіальної оборони значно підніме рівень обороноздатності України. Стане надійною опорою й підсиленням для збройних сил», – стверджує А.Парубій.

«Маємо визнати, що лише створенням боєздатної армії, добре підготованої, вмотивованої і злагодженої територіальної оборони й модернізацією країни ми можемо розбити криваві імперські амбіції кремлівських недоімператорів, та повернути всі окуповані території України», – резюмував Андрій Парубій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *