ОСТАННІ НОВИНИ

В Міноборони нарахували на Донбасі 34 тисячі терористів

|

Збройні формування бойовиків на окупованих територіях Донбасу під російським керівництвом перетворюються на справжню армію, їхня чисельність становить близько 34 тис. особового складу. Про це розповів заступник міністра оборони України – керівник апарату міністерства Петро Мехед під час слухань у Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, інформує УНІАН.

донецькі терористи  24tv.ua

«Незаконні збройні формування, які здебільшого діють у першому ешелоні протистояння із силами антитерористичної операції, під пильним російським керівництвом перетворюються на справжню армію, яка за чисельністю вже перевищує деякі європейські. Вона вже нараховує до 34 тис. особового складу. Має значну кількість озброєння та військової техніки», – наголосив Мехед.

Як зазначив заступник міністра оборони, військова і терористична складова конфлікту залишається суттєвою і розглядається Росією як засіб остаточного «вирішення ситуації в Україні».

«За цих умов для адекватного реагування на військову і терористичну загрозу гібридної війни здійснюється застосування Збройних сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів в антитерористичній операції та територіальній обороні України, що забезпечує стабілізацію лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях та недопущення поширення конфлікту на внутрішні регіони», – сказав Мехед.
Фото: 24tv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *