ОСТАННІ НОВИНИ

Ребров та Маркевич потрапили до Топ-50 кращих тренерів світу

|

Головні тренери київського Динамо Сергій Ребров та дніпропетровського Дніпра Мирон Маркевич увійшли у ТОП-50 найкращих тренерів світу – 2015 за версією авторитетного англійського видання FourFourTwo.

Наставник киян зайняв 33 місце. Видання підкреслило, що Реброву, який не має тренерського досвіду, вдалося завоювати Кубок України після довгих років без трофеїв, а наступного сезону зробити дубль: привести команду до чемпіонства і в українській Прем’єр-лізі, і в Кубку.

реьров

«Ребров йде своїм корінням у славні традиції великого Валерія Лобановського, але не слідує його філософії. Він розробляє свої ідеї в рамках стандартної схеми 4-2-3-1, перетворюючи команду на набагато тісніше спаяне єдине ціле, ніж це було раніше. Для тренера-початківця, він був дуже успішним», – зазначає видання.

Ребров у рейтингу випередив головного тренера збірної Італії Антоніо Конте (34 місце) і наставника Манчестер Сіті Мануеля Пеллегріні (35).

На одну позицію киянина випередив головний тренер збірної Іспанії Вісенте дель Боске.

Мирона Маркевича англійське видання поставило на 38-е місце, слідом за Рафаелем Бенітесом (Реал Мадрид) та Франком де Буром (Аякс).

маркевич

“У Металісті він проповідував атакуючий стиль, але з його переходом в Дніпро все змінилося. Його нова команда стала грати в оборонний і прагматичний футбол. Як правило Дніпро грав від захисту, роблячи ставку на швидкі контратаки, де кращим чином виявлялися індивідуальні якості їх зоряного вінгера – Євгена Коноплянки.

Хоч Маркевич не зробив нічого особливого в тактиці Дніпра, такий стиль гри дозволив українському клубу вдало виступити в Лізі Європи. Матч у фіналі цього єврокубка гарантував місце в рейтингу. Особливо, враховуючи той факт, що команді довелося грати всі свої домашні матчі в Лізі Європи в Києві, за 250 км від дому, у зв’язку з війною в Україні “, – пише видання.

Хто зайняв перше місце в рейтингу кращих тренерів, поки невідомо, оскільки FourFourTwo публікує його частинами.

Серед 50 кращих є ще один фахівець, що представляє українську прем’єр-лігу. 23-ту позицію посів румунський тренер українського “Шахтаря” Мірча Луческу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *