ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура мстить суду за справу затриманих прокурорів – Лещенко

|

Прокуратура Києва вирішила активізувати розслідування кримінальних справ проти суддів Печерського райсуду столиці, після того як цей суд легалізував обшук у чиновників ГПУ та прокуратури Київської області. Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат від «Блоку Петра Порошенко» Сергій Лещенко, пише Українська правда.

46

Він нагадав, що слідчі провели обшук у заступника керівника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця без рішення суду.

Пізніше Печерський суд легалізував ці обшуки, оскільки Кримінально-процесуальний кодекс передбачає такі дії в екстрених випадках.

За словами Лещенка, заступники генпрокурора Юрій Столярчук і Володимир Гузир прийняли це рішення суду як особистий виклик.

«Після цього в. о. прокурора Києва (Олег) Велендюк телефонував голові Печерського суду (Руслану) Козлову і попереджав, що після того, що сталося, надійшла команда активізувати розслідування кримінальних справ щодо суддів Печерського суду», – пише Лещенко.

Як відомо, заступник керівника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

Суд заарештував обох, а також третього підозрюваного – приватну особу Валерія Гібаленка – на два місяці з можливістю вийти під заставу в 3,2 млн гривень.

9 липня Шапакін вийшов під заставу.

У вівторок стало відомо, що генпрокурор Віктор Шокін і його перший заступник Володимир Гузир здійснюють тиск на слідство та суди для зняття обвинувачень з затриманих чиновників і для переслідування слідчих та прокурорів, які проводили спецоперацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *