ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року українці перейдуть з паспортів на ID-картки?

|

Прем’єр Арсеній Яценюк анонсував початок переходу з внутрішніх паспортів на ID-картки з наступного року. Про це він заявив на засіданні колегії МВС у п’ятницю, коли озвучував завдання до прикордонників та міграційної служби. Передає УП.

яценюк

Яценюк нагадав, що згідно з вимогами ЄС у питанні становлення безвізового режиму понад 20 прикордонних пунктів пропуску Україна має підключити до баз Інтерполу вже до вересня поточного року.

“Ви свої завдання знаєте. Починаючи з того, що у вересні вже має бути підключено до бази Інтерполу 20 з гаком базових пунктів пропуску, і закінчуючи як видачею біометричних паспортів, так і переходом на картку громадянина України з наступного року замість паспортів радянського стилю”, – сказав він.

“Це реформа безвізового режиму і ми повинні зробити все, щоб ніхто не показав пальцем на Україну через невиконання якихось технічних моментів”, – додав Яценюк.

У свою чергу президент Петро Порошенко, який також був присутній на колегії, нагадав, що “левова частка усіх цих заходів має бути зроблена до вересня”, коли в Україну приїде спостережна місія ЄС з питань безвізового режиму.

Фото: 112.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *