ОСТАННІ НОВИНИ

У СБУ розповіли, як діє електронна перепустка

|

У Службі безпеки України повідомили, як можна буде пересуватися у зоні АТО за наявності електронної перепустки. Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська під час презентації оновленої системи пропуску через лінію дотику на сході України, передає Еспресо.TV.

“Сьогодні дозволи будуть видаватися на всі КПВВ (контрольний пункт в’їзду-виїзду – Ред.) без секторів, тобто ви отримуєте дозвіл – і можете рухатися по всіх секторах”, – сказала вона.

Також Гітлянська наголосила, що на сьогоднішній день для отримання пропуску потрібно лише заповнити заяву, яка пізніше буде розглядатися в порядку реєстраційного номеру. Усі дозволи будуть видаватися строком на один рік, оформлення пропуску в електронній системі займе три – чотири дні.

Окрім того, речниця СБУ запевнила, що, крім електронного оформлення перепусток, залишається ще можливість подати заявку поштою або кинути у спеціальні скриньки, встановлені на лінії розмежування і на КПП.

Усього за 2015 надійшло 602 000 заяви і було надано 528 дозволів. Таку різницю у цифрах в СБУ пояснили тим, що батьки в одну заяву вписують також і своїх дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *