ОСТАННІ НОВИНИ

Єврокомісія прийняла рішення про видачу 600 мільйонів євро допомоги Україні  

|

гроші ru.tsn.ua

Європейська комісія прийняла рішення про початок процесу виплати 600 млн євро для України у вигляді кредиту. Про це повідомляє «Европейская правда» з посиланням на сайт Єврокомісії.

«Це перший внесок в рамках нової програми макрофінансової допомоги для України, яка становить загалом 1,8 млрд євро середньострокових кредитів. Рішення ґрунтується на меморандумі про взаєморозуміння та Угоді про відкриття кредитної лінії, які Україна і ЄС узгодили 22 травня 2015 року в Ризі”, – йдеться у повідомленні.

У Єврокомісії зазначили, що макрофінансова допомогу є частиною програми ЄС із розширення взаємодії з сусідніми країнами і призначена в якості виняткового інструменту реагування на кризу для сусідніх з ЄС країн, які відчувають серйозні проблеми платіжного балансу.

«В рамках цієї програми ЄС сприяє покриттю термінових фінансових потреб, з якими стикається Україна, підтримуючи в країні економічну стабілізацію. Крім того, пакет макрофінансової допомоги ЄС допоможе українській владі у реалізації важливих реформ», – зазначили у Єврокомісії.

Фото: ru.tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *