ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 20 тисяч львів’ян перебувають у заручниках Міноборони - Гірняк

|

Десятирічна епопея передачі кечівських будинків Львова, які перебувають у відомстві Міноборони, на баланс міста так і не отримала свого завершення. Між мерією та оборонним відомством тривають торги.

гірняк

Співкоординатор групи «Громадянська позиція» у Львівській міськраді Володимир Гірняк переконаний, що паралельно із перемовинами з чиновниками Міноборони, потрібно якомога швидше приймати ці будинки у власність міста.

«На сьогодні до КЕЧ Львова належать 103 будинки, де проживають понад 22 тисячі мешканців. У 2005 році ми прийняли політичну ухвалу про прийняття кечівських будинків у комунальну власність. Тоді керівництво міста і депутатський корпус поставили перед Міноборони вимогу, що власник цих будинків, а це є КЕЧ, повинен виділити кошти на їх ремонт. За цінами жовтня 2014 року, йдеться про близько 150 мільйонів гривень. Була й інша вимога – не хочете давати кошти, дайте майно, яке належить Міноборони, але яке не використовується для військових потреб. Це приміщення і земельні ділянки, які розташовані на території міста Львова, які можна продати з аукціону чи віддати в оренду, аби за рахунок цих коштів відремонтувати аварійний житловий фонд. Тільки відповідь оборонного відомства залишається негативною», – розповів Володимир Гірняк.

Депутат каже, що навіть якщо мешканці кечівських будинків створять ОСББ чи оберуть управителя, у перспективі вони не зможуть отримати від міста компенсацію за ремонт.

«Ми зараз агітуємо людей створювати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, тим більше зараз прийнятий відповідний закон. Мешканці будинків КЕЧ можуть створити таке об’єднання, але враховуючи, що вони перебувають не у комунальній власності, вони не зможуть у перспективі отримати компенсацію від міста за ремонт», – наголошує депутат Львівської міськради.

Відтак, співкоординатор «Громадянської позиції» у міськраді пропонує продовжити активно вести переговори з представниками Міноборони і паралельно приймати ці будинки у комунальну власність.

«Не можна ділити мешканців на «білих» і «чорних». Вони такі ж самі львів’яни, як і інші, і не повинні бути заручниками десятилітніх торгів. Рішення про прийняття кечівських будинків у комунальну власність потрібно ухвалити якнайшвидше, аби мешканці могли користуватись, можливо, і не зовсім якісними, але послугами, які все-таки отримують будинки, що обслуговуються жеками», – наголосив співкоординатор «Громадянської позиції».

Також Володимир Гірняк підготував проект рішення про передачу цих будинків на баланс міськради.

При цьому депутат вважає, що війна не є підставою для заборони продажу майна, яке не потрібне для військових потреб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *