ОСТАННІ НОВИНИ

Там, де в Україні є англійська мова, немає російської, пропаганди і медіа, - Сергій Квіт

|

В Україні створять спеціальну державну програму розвитку англійської мови у школах. Про це зазначив під час брифінгу у вівторок, 7 липня, міністр освіти і науки Сергій Квіт, перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині, інформує прес-служба Львівської ОДА.

“Це важливо як для школярів, так і для академічного середовища, і для держави загалом. Англійська мова – це дуже серйозний засіб для збільшення конкурентноздатності цілої держави. Ми переглядатимемо шкільні програми з вивчення іноземних мов, – повідомив Сергій Квіт. – Є ще ідеологічний компонент – там, де в Україні є англійська мова, там немає російської мови, немає російської пропаганди і медіа”.

За словами міністра, в новому Законі України про освіту, що планують винести на розгляд Верховної Ради вже у вересні, йтиметься про перехід на 12-річну систему навчання в школі.

“Цей перехід не буде драматичним. Зараз увесь світ вчиться 12 років, і якщо ми ведемо мову про європейську інтеграцію, то у нас має узгоджуватися і система освіти, – підкреслив міністр. – Головне у школі – це зацікавити дитину вчитися. Навчальна програма для школярів стане цікавішою, більш раціональною і такою, що узгоджуватиметься з відповідними програмами європейських країн. Це один зі шляхів нашої глобальної інтеграції. Наші всі рівні навчання повинні корелюватися із тим, чому навчають дітей відповідного рівня, скажімо, у школах Західної Європи, Північної Америки і так далі”.

Сергій Квіт висловив також сподівання, що підручники на наступний навчальний рік будуть безкоштовними.

“Чесно кажучи, це дуже важко, бо ми знову шукаємо додаткові кошти для армії. Ми хочемо, щоби вони були безкоштовними, можливо так і буде, але якщо доведеться платити, то малозабезпечені верстви населення, сироти зможуть отримати підручники безкоштовно”.

Окрім того, міністр освіти розповів, що цього року державне замовлення зменшиться на близько 12%. «Пріоритет матимуть вищі навчальні заклади, що протягом трьох останніх років приймали найкращих абітурієнтів. Це одна з форм “гроші ходять за дитиною». Це не означає, що держзамовлення має піти у великі університетські міста, а будуть враховуватися і регіональні преференції”, – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *