ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура вимагає припинення злочинних схем на державному кордоні України

|

У прокуратурі Львівської області 6 липня за участю голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки проведено міжвідомчу нараду, присвячену стану законності на державному кордоні, ефективності ролі правоохоронних органів в протидії контрабанді, незаконній міграції та корупції у митній сфері. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області, передає Львівський порта

kordon-vyviska

В обговоренні вказаних питань взяли участь керівники військової прокуратури Західного регіону України, Львівської митниці ДФС, ГУ ДФС у Львівській області, УСБ України у Львівській області, ГУ МВС України у Львівській області та Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Під час заходу прокурор Львівської області Роман Федик піддав критиці діяльність правоохоронних органів, боротьба яких з контрабандою продовжує зводитись, в основному, до виявлення малозначних злочинів. У той же час, мають місце факти вчинення корупційних злочинів працівниками митниці. Так, цьогоріч закінчено досудове розслідування та скеровано до суду 3 кримінальних провадження стосовно посадових осіб митних органів, що були викриті при отриманні хабарів.

Також, прокурор нагадав присутнім про нещодавню нараду, проведену у рамках візиту до Львова Президента України Петра Порошенка, котрий справедливо вказав на недоліки у роботі уповноважених органів щодо протидії корупції, контрабанди на державному кордоні України.

«Президент та суспільство вимагають радикальних, жорстких заходів щодо подолання зазначених злочинних проявів та очікують вагомого результату – судових вироків та забезпечення невідворотності покарання винних осіб» , – підсумував Роман Федик.

Відтак, прокурор Львівської області зорієнтував керівників правоохоронних органів на об’єднання зусиль у розробці і здійсненні узгоджених спільних заходів, спрямованих на посилення ефективності боротьби з хабарництвом та корупцією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *