ОСТАННІ НОВИНИ

Транспортний податок сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення

|

Головне управління ДФС у Львівській області нагадує що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані автомобілі, які використовувались до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб.см. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль. Про це повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

Відповідно до підпункту 14.1.251 пункту 14.1 статті 14 Кодексу транспортні засоби, що. використовувалися, – транспортні засоби, на які уповноваженими державними органами, в тому числі іноземними, видані реєстраційні документи, що дають право експлуатувати такі транспортні засоби.

Датою початку використання (введення в експлуатацію) транспортних засобів, що були в користуванні та/або ввозяться на митну територію України, вважається дата їх першої реєстрації, визначена в реєстраційних документах, які видано уповноваженими державними органами і дають право експлуатувати ці транспортні засоби на постійній основі. У разі відсутності реєстраційних документів першої реєстрації транспортних засобів датою початку використання транспортного засобу вважається календарна дата його виготовлення (день, місяць, рік).

Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування, власниками яких є фізичні особи, у разі досягнення терміну використання об’єкта оподаткування 5 років протягом звітного року здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку починаючи з 1 січня звітного року та включаючи місяць, в якому термін використання досягнув 5 років.

До 1 липня фіскальними органами Львівської області сформовано 602 податкових повідомлення-рішення на сплату податку. Такі повідомлення з відповідним платіжними реквізитами отримають 581 фізична особа-платник податку за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації). Розрахунок здійснено на підставі відомостей органів внутрішніх справ.

Громадянам слід пам’ятати, що податок сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення за місцем розташування об’єкта/об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *